23 Şubat 2013 Cumartesi

Vişneli Kavun Tatlısı

6 kişilik

Malzemeler  


1 adet kavun
Yarım kilo vişne 
1 çay bardağı ceviz 
1 çay bardağı şeker
200 gram dondurma 

Yapılışı: Kavunun içini ovup çekirdeklerini çıkartın. Daha sonra kenarlarını üçgen şekilde kesin. Vişneleri bir tavada şekerle birlikte 5 dakika kadar kaynatın ve soğumaya bırakın. Kavunun içine önce kaymaklı dondurmayı yerleştirin. Ardından üzerine cevizleri ve vişneleri boşaltın. Dolapta ya da dondurucu da bekleyip dilimleyin ve servis yapın. Aslında hazırlar hazırlamaz servis yapılsa daha iyi olur.  

1 yorum:

  1. hiç bilmiyorum ama anneme yaptıcam merak ettim tadını :D

    YanıtlaSil