23 Şubat 2013 Cumartesi

Sebzeli Etli Güveç

MalzemelerYarım Kilo Dana Kuşbaşı 
2 Adet Patlıcan 
2 Adet Kabak 
2 Adet Patates 
4 Adet Domates 
4 Adet Yeşilbiber 
1 Baş Sarımsak 
2 Baş Orta Boy Soğan 
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ 
1 Çorba Kaşığı Salça (Silme) 
1-1,5 Tatlı Kaşığı Tuz 
1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber 
1 Çay Kaşığı Kimyon 
1 Çay Kaşığı Toz Karabiber 
1 Su Bardağı Soğuk Su
Hazırlanışı
  • Etleri soğuk suyla yıkayıp düdüklü tencerede 1,5 bardak su ile 15-20 dakika pişirin. Sonra suyunu süzün.
  • Patlıcanları soyun, tuzlu su dolu bir kabın içine yemeklik olarak doğrayın.
  • Patatesleri ve kabakları soyup, soğuk su dolu bir kabın içine yemeklik doğrayın.
  • Yeşil biberleri ve soğanı da yemeklik doğrayın.
  • Domateslerin de kabuklarını soyup, tavla zarı şeklinde doğrayın.
  • Sarımsakların kabuklarını ayıklayıp, 1 diş sarımsağı 3'e ya da 4'e bölün.
  • Sonra güveci ocağa alın ve önce soğanları sıvı yağ da çok az kavurun.
  • Daha sonra sırasıyla önce eti, sonra üzerine patatesleri, sonra kabakları yerleştirin.Bu aşamada kimyonu ve karabiberi, yeşilbiberlerin yarısını, tuzun yarısını ve de domatesin yarısını ilave edin.
  • Her sırayı düzenli olarak bir kaşıkla düzelterek sebzeleri de ilave edin.
  • Domatesten sonra patlıcanları, kalan yeşilbiberi ve en üstüne de kalan domatesi her tarafı örtecek şekilde yayın. Kalan tuzu ilave edin.
  • 1 su bardağı soğuk su ile inceltilmiş salçayı ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve orta hararetli ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan (yaklaşık 7-8 dk.) sonra en ufak ocağa ve en kısık ayara getirin ve kapağı kapalı bir şekilde 45-50 dk. pişirin.
  • Bu yemeği en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yaparsanız daha lezzetli olur.
  • Afiyet Olsun...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder