23 Şubat 2013 Cumartesi

Portakallı Zencefilli Bisküvi

6 kişilik

Malzemeler

150 gram tereyağı 
2 su bardağı un  
1 paket vanilya  
1 yumurta 
1 tatlı kaşığı toz zencefil 
3 çorba kaşığı pudra şekeri 
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi  
2 çorba kaşığı portakal suyu  
1 çorba kaşığı rendelenmiş bitter çikolata  

Yapılışı: Derin bir kabın içine unu ve yağı alıp elinizle ufalayın. Zencefil, pudra şekeri ve yumurtayı da üzerine ekleyip yumuşak bir hamur yapın. İstediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin. 200 derecede fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuyunca ağızda dağılan harika bir bisküvi oluyor. Afiyet olsun. 

1 yorum: