23 Şubat 2013 Cumartesi

Tavuk Köftesi ve Acılı Kanatlar

8 kişilik 

Malzemeler  

Köfte için: 

400 gram tavuk kıyması  
1 soğan  
2 diş sarımsak  
Kimyon, tuz, karabiber, karabiber,  
1 çay kaşığı karbonat  
2 çorba kaşığı zeytinyağı  
1 çorba kaşığı galeta unu  
Sivribiber, domates  
500 gram tavuk kanadı  
1 çorba kaşığı acı biber 
2 diş sarımsak  
2 çorba kaşığı yoğurt  
1 tatlı kaşığı kekik  

Yapılışı: Öncelikle köfteyi yapmak için kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları bir kabın içinde iyice yoğurun. İçine karbonat ve galeta unu da ekleyin. Bu karışımı da küçük köfteler halinde şekil verin. Çöp şişler içinde ya da elinizle şekil verip ızgarada her yerini çevirerek güzelce kızartın. Kanatları da ezilmiş sarımsak acı biber ve yoğurtla karıştırıp 1 saat bekletin. Bu şekilde şişler pişerken bir yandan da kanatları kızartmak için acılı harcı üzerine sürün.  Hepsi pişince ikisini de aynı tabağa alıp üzerine közlenmiş domates ve biberleri dizip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder