2 Adet Patlıcan
2 Adet Kabak
2 Adet Patates
4 Adet Domates
4 Adet Yeşilbiber
1 Baş Sarımsak
2 Baş Orta Boy Soğan
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Salça (Silme)
1-1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Toz Karabiber
1 Su Bardağı Soğuk Su
- Etleri soğuk suyla yıkayıp düdüklü tencerede 1,5 bardak su ile 15-20 dakika pişirin. Sonra suyunu süzün.
- Patlıcanları soyun, tuzlu su dolu bir kabın içine yemeklik olarak doğrayın.
- Patatesleri ve kabakları soyup, soğuk su dolu bir kabın içine yemeklik doğrayın.
- Yeşil biberleri ve soğanı da yemeklik doğrayın.
- Domateslerin de kabuklarını soyup, tavla zarı şeklinde doğrayın.
- Sarımsakların kabuklarını ayıklayıp, 1 diş sarımsağı 3'e ya da 4'e bölün.
- Sonra güveci ocağa alın ve önce soğanları sıvı yağ da çok az kavurun.
- Daha sonra sırasıyla önce eti, sonra üzerine patatesleri, sonra kabakları yerleştirin.Bu aşamada kimyonu ve karabiberi, yeşilbiberlerin yarısını, tuzun yarısını ve de domatesin yarısını ilave edin.
- Her sırayı düzenli olarak bir kaşıkla düzelterek sebzeleri de ilave edin.
- Domatesten sonra patlıcanları, kalan yeşilbiberi ve en üstüne de kalan domatesi her tarafı örtecek şekilde yayın. Kalan tuzu ilave edin.
- 1 su bardağı soğuk su ile inceltilmiş salçayı ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve orta hararetli ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan (yaklaşık 7-8 dk.) sonra en ufak ocağa ve en kısık ayara getirin ve kapağı kapalı bir şekilde 45-50 dk. pişirin.
- Bu yemeği en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yaparsanız daha lezzetli olur.
- Afiyet Olsun...)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder